Bu bloğu en az 10 yıldır yaziyorum. Resmen burasıyla birlikte büyüdüm. Buradaki tavsiyeleri kendi deneyimlerime göre verceğim.

Krediler gerçekten çok çeşitli gibi gözüküyor ama işin aslı öyle değil. Örneğin ziraat 2 yıl ertelemeli faizsiz kredi veriyor. Ama şart olarak hayvancılık yapıcaksın diyor. Yada iş yeri açma kredisi veriyorlar ama şart olarak alacağın kredinin değeri kadar ipotek istiyorlar. Benim sadece 10.000 tl borcum vardı ve bana uygun kredilere bakıyordum. Bu yüzden sizinle bu kredileri paylaşacağım.

Kredi alırken en önemli mesele Telefon ve internet üzerinden kredi çekmeyi denememek. Krediniz her olumsuz olarak cevap aldığında kredi puanınız düşüyor ve Sonraki seferde şansınız azalıyor. Mutlaka krediniz için istediğiniz bankayı seçin ve direk olarak şubeye gidin.

Başka bir mesele daha var Şansınızı arttıracak bir yöntem. Bankacıların her ay Belirli bir düzeyde kredi kartı ve kredi satma zorunluluğu var. Bunun için ay sonlarına doğru giderseniz şansınızı yükseltebilirsiniz.

Kredi Puanını yükseltmenin yolunu hemen her yerde okumuşsunuzdur ama ben yinede biraz anlatayım.

ilk olarak kredi kartı kullanımınız. Kredi kartı kullanmak puanınızı hızlı şekilde yükseltir. Kredi kartınızı alıp her ay belli miktarlarda harcama yapın ve mutlaka gün geçirmeden ödeyin.
Sabit gelirinizin olması oldukça önemlidir. Ama bu gelir belgelenmeli.
Kartınızla otomatik ödeme talimatı verin. Bu 3 maddeyi yaptığınız zaman kredi çıkartma ihtimaliniz oldukça yüksektir.

Kredi faiz miktarları konusunda İng her zaman ilk 3e giriyor. Bunun sebebi İng'in dünyanın ilk bankalarından ve çok fazla ortaklı bir şirket olmasıymış. Kaç ortağı olduğu belli değil diyorlar. Bu banka kolay kredi veren bankalar arasında ama dikkat mutlaka şubeye gidin. Bunun dışında ziraat bankasıda kolay kredi verir. Diğerleri nisbeten daha zordur.

Bunların Yanında bide sizin için kredi çıkartan finans şirketleri var. Bu kesinlikle sizin için en kötü fikir. Bu şirketlerin tek olayı sizin yerinize bankaları gezmek. Bu iş için %15 komisyon alıyorlar. Zaten paraya ihtiyacı olan insan bankaları kendisi gezebilir. Örneğin 10.000 tl kredi çekiceksiniz. Banka buna 2000 tl faiz koyar ve 1500 tlde komisyon şirketlerine verirseniz 13500 tl ödersiniz ve gerçekten çok fazla bir miktar.


Kredi Nasıl Çıkartılır.