Internette bazı forum sitelerinde denk geldiğim bilgileri ve soruları burada paylaşmak istedim.

İlk olarak şunu bilmeliyiz DeepWeb bir çeşit hacker toplama mekanı falan değildir. DeepWeb'in ne olduğunu anlamak için normal internetin neden yapıldığını bilmeniz yeterli. Soğuk savaş sırasında USA askerleri arasında rahat ve dinlenemez bir iletişim cihazı yapmak istiyordu. Bunun için uydu üzerinden haberleşmeyi uygun buldular ve günümüz internetini yaptılar. Soğuk savaş bitince bunu önce devlet kurumlarında kullanmaya başladılar. Bu sırada ruslarda interneti kullanmaya başlamıştı ve böylece internet şekillenmeye başladı. Normal websitelerinde devlet bilgilerini saklamak istemedikleri içinde tor sistemini kullanmaya başladılar.


DeepWeb'te herkesin kimlik bilgileri varmı ?

Aslında evet var. Devletlerin sistemi üzerinden çalınan bilgiler DeepWeb'te mevcut ama bu bilgiler zaten normal internettete var. Bu bilgiler sürekli olarak amaçsız hackerler tarafından çalınıp paylaşılıyor. Türkiyedede böyle bir olay olmuştu. Ayrıca sadece kimlik bilgileri değil çeşitli diğer bilgilerde mevcut ve satılıyor. Telefon numaraları sosyal medya şifreleri vs.

E-Devlet Hacklenme Olayı Kaynak için Tıkla


DeepWeb Üzerinden Uyuşturucu ve Silah Ticareti Yapılıyor mu ?

Bunlara inanan bir çok kişi var. Büyük kısmı dolandırıcı ve şehir efsanesi. Arkadaşlar şöyle düşünebilirsiniz. Birbirimizi kandırmaya gerek yok bizim ülkemizde silaha ve uyuşturucuya gayet kolay ulaşılıyor. Ha toplu olarak almak isterseniz oda yanı başımızda Ortadoğuda gayet rahat şekilde satılıyor. Kendinizi satıcı yerine koyun internetten tanımadığınız birine bu şekilde silah yada uyuşturucu satışı yaparmısınız. Bunlar tamamen dolandırıcı. Link değiştiriyor olmalarının bir anlamı yok çünkü linkler hemen hiddenwiki'lere ekleniyor.


DeepWeb'te Silah Bomba Yapım Şemaları var mı ?

Evet kesinlikle var. Aynı normal internette olduğu gibi. Araştırmalarınızı ingilizce olarak yaparsanız internette her türlü şemayı bulabilirsiniz. İnanın arada hiç bir fark yok. Geçenlerde forumların birinde DeepWeb'te Railgun ve Lazer silahı yapım şeması bulduğu için sevinen bir kullanıcı gördüm. Halbuki youtubeye yazsa milletin evde yaptığı Lazer silahlarını izliyebilir. Zaten lazer silahı yapmak zor birşeyde değil masraflı ve taşınması zor olduğu için ordular tarafından kullanılmıyor ama konumuz bu değil.



Uzun lafın kısası Forumlarda gördüğümüz her konuya inanmayın. DeepWeb'te en fazla bulabileceğiniz şey eğer denk gelirseniz herhangi bir şirketin özel kayıt dosyaları olur. Bunun dışıdada saçma sapan adult videolar ve cinayet resimleri olurki onlarıda zaten yine normal internette bulabilirsiniz.